目前日期文章:201103 (19)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要
  • Mar 30 Wed 2011 22:43
  • 個鼻

今早一起身,喉嚨痛到好似火燒咁,唉!

好彩,今日要覆耳鼻喉,醫生話由於我的左鼻鼻骨移咗位,裏面係較容易受感染。如果影響到呼吸唔到,咁就要做手術。但我表示現在的呼吸深度好過以前好好多,連病都可以用鼻呼吸,我唔想做手術,咁就要繼續跟進!

返到屋企,同小朋友們玩麵包團,整唔同形狀出嚟,然後中間夾朱古力、芝麻、藍苺醬等,超好玩!

    

suklaic 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

我一生人中,第一次到葵涌醫院,為咗係要探校友。感覺係唔係咁好,每講一句說話都會引發內戰,連D姑娘都好多事,咁我哋都係同個校友講道理啫,又點會係惡呀?依個醫生又係的,個病人有咁的前科,仲話可以出醫,有事的話,邊個會負責?誰之過?

唉!好人難做?可否大家平心靜氣地傾傾?IT'S FOR YOUR OWN GOOD!

suklaic 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

ORBIS步行籌款!

由於無小朋友同卓希一齊行,佢今年行得差咗,婷婷就唔使講啦,佢成日都要爸爸抱!

今年有少許特別,就係心光的學校都行,不過只係去到第一個CHECK POINT,真係奇,心光的學生都應該行得好好的,為何只係第一個CHECK POINT?乜唔係最少都要6KM的咩?(第三個CHECK POINT),乜唔係要人哋贊助行最少的6KM?咁樣做法係咪騙人的行為呢?我唔鐘意咁樣的安排,整到別人認為心光的學生好弱,連行石屎路都行唔到?唉!做乜要攪到班學生出醜?真係要不得!

suklaic 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

係討論區到有媽媽介紹這個親子十八式,我有曾有過一般父母的錯處,都要改改啦!

http://www.familycouncil.gov.hk/tc_chi/edu/edu_teach.htm

suklaic 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

  • Mar 21 Mon 2011 21:25
  • 賑災

今晚本來都係打算整朱古力卷,點知今日早會聽到心光都會義賣賑災,所以就將本來卓希大大個茶點的朱古力包分開細細個。兩個小朋友都一齊幫手卷,所以唔使十分鐘,我哋的朱古力卷又整好啦!本身係裏面都有卷咗一條條狀的朱古力,因我唔搽蛋係面,好似唔係咁好睇,咪cut一細口,放小小朱古力入去。整得唔多,只得十個,仲有幾個要預俾卓希返學及下午兩個小朋友的茶點,或者下次再整過其他嘢啦!

BTW,近期教咗工人姐姐點樣放材料入部麵包機到,然後我放咗工後就可以造型,仲可以開多一部機先訓,真係好到不得了!換嚟的係晚上要預好一盒盒的材料,等工人姐姐就咁放入去!

189888_10150129633906904_591771903_6340646_345942_n.jpg 

suklaic 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

今日諗住開三轉麥包機,點知返教會之前個轉,失敗咗!因為用湯種法,落多咗水,唔要得!

其實我都好感恩,係依兩個星期整麵包的過程中,都唔係浪費好多次,只係因為要研究湯種法,唔係好識度水份,所以由昨天到今天失敗咗兩次,嚴格嚟講,係由一開始到依家兩個星期內都係失敗咗兩次,希望可以成功啦!

所以,只可以做到兩轉包,一轉係芝麻包,一轉係造型的腸仔包(卓希芍婷都有份幫手),同我預算的還差一轉,明晚放工後做啦!

189497_10150128755176904_591771903_6330428_5237925_n.jpg 

suklaic 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

差不多晚晚係到找資料,到底點樣才可以整到軟的麵包呢?終於俾我學到用“湯種”嚟整,真係好軟,今晚整咗柚子蜜包,一口氣仲食咗兩塊,今次實變肥婆啦!WAKAKA!

suklaic 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

福島勇士短訊別妻﹕我不回來了 搶救核電站180人 七成恐兩周亡

(明報)2011年3月18日 星期五 05:05

【明報專訊】留守在福島第一核電站的「福島50人」(The Fukushima Fifty)拚死搶救核反應堆,牽動人心,一名成員的妻子收到丈夫的電話短訊,裏面只有一句簡短道別﹕「我不回來了」。一名核電站女員工在網上發文,為輻射    外泄道歉,她矢言盡力搶救,「以生命保護每一個人」。

東京    電力公司周三調高核電站員工接受核輻射的標準,並把留守搶救福島核電站的人員由50人增加至約180人,但他們仍以50人為一組輪班工作,故仍被輿論稱為「福島50人」,許多成員並非出事第一核電站的員工,而是從其他核電站調派支援,當中至少20人是自願留守,年齡多在50歲以上。

多人他站調派 至少20人自願留守

「時事通信社」報道,島根縣一名在地方電力公司工作的59歲男子,再過半年就可以退休,但他加入了志願者行列,正朝福島出發。這名男子的29歲女兒說,父親40年來從事核電相關工作,上周日他告訴家人:「這次事件的應對措施會改變核電站的未來,我抱著使命感,想要去(福島)。」他的妻子表示:「他18歲起就在核電廠工作,我認為他一直有自信,自己做的是最安全的工作。」她目送丈夫出發,對他說:「為了讓當地的人安心,你要加油。」

女工「用生命保護每一人」網誌瘋傳

日本    網絡瘋狂傳閱一篇署名「福島第二核電站電氣設備部門大槻路子」的網誌,作者透露,她自願留在核電站繼續工作,發表這篇文章的目的,是希望民眾了解,輻射外泄絕對不是他們所願,他們感到相當抱歉,核電站內所有人正盡全力,「用生命來保護每一個人」。 她透露,雖然海嘯侵襲核電站讓員工驚慌失措,但一聽到冷卻系統失靈的警示鈴聲,所有人就回過神來,盡力補修系統。

這支近200人的敢死隊正用自己的身體,築起保護福島第一核電站的最後一道屏障。周三核電站出現危急情况時,留守人員一度被強行疏散,但隨著輻射量下降,他們又再進入核電站,冒死進行灑水工作。

美國    傳媒報道,敢死隊以50人為一組,每10至15分鐘輪流進出廠房,一邊以海水降溫、一邊清理爆炸殘骸,15分鐘上限是為避免接觸輻射的時間太久。核防護專家指出,長時間在強輻射條件下工作,恐怕有多達70%人員會在兩周內死亡。

suklaic 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

有人問我仲訂唔訂日本麵粉?我真係好鐘意佢的軟度,所以都應該會訂,但係發現原來個廠真的在東京,咁點算呢?

日本昭和霓紅(Neon,適合做土司)

 《商品名稱》:昭和製粉高筋麵粉:霓虹(ネオン)
 《製造廠商》:SHOWA(昭和產業株式會社)
 《商品產地》:日本(東京都千代田区内神田 2 丁目 2 番 1 号)
 《商品用途》:軟麵包類(土司麵包、全麥麵包、雜糧麵包、奶油麵包、調理麵包、軟式餐包)
 《商品特色》:【原料選用】:加拿大西部一級硬紅春麥(1CW)
        【熟成度佳】:麵包成品組織細緻、體積飽滿、不易老化、色澤良好、口感度佳、風味自然
        【麵粉特性】:熟成技術優良穩定、保存麵糰展性與彈性、操作容易、不易黏手、吸水均勻
 《商品成份》:小麥(灰份 0.38%、蛋白 11.9%)
 《保存方式》:放置陰涼乾燥地方
 《保存期限》:六個月
 《其它備註》:
烘焙名店:野上麵包坊(野上智寬老師)指定採用麵粉

suklaic 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

預備中種:
1. 用象印既dough打好麵糰,用保鮮膜包好放入雪柜,放大約17個鐘。

中種包:
1. 把中種取出,排氣,碌偏,用麵粉刀切開一塊塊,大約大過一個廣東麻雀既平面小小;
2. 跟次序倒入主麵糰材料(除了牛油),次序係水、粉、糖、鹽、奶粉

、酵母;
3. 用象印既dough打主麵糰,見差不多搞均,加入牛油,然後就一塊塊咁加入中種,我就分咗3批放;
4. 打粉糰其間,久不久檢查一下個麵糰會唔會唔夠粉or唔夠水,如果有就進行適當既補救;
5. 打好粉糰後,有得象印繼續進入發酵程序,但象印既第一次發酵程序要45分鐘,對於做中種來講這個時間似乎太長,所以其間用要手指"督"下個粉糰來測試下幾時發酵好,一般這個step時間要20分鐘。
如果一"督"就即刻還原,咁即係未發好,咁就等多陣再試;
如果一"督"個洞,唔會即刻還原,咁即係巳經ok;
如果一"督"成個粉糰好似涉咗度氣咁,咁既係發過龍;
﹝而我就係因為在這個step發酵過龍﹞
6. 發酵好後,就取出粉糰,排氣,用麵粉刀平均分開幾個麵糰,搓圓,一個個放好後,用保鮮膜蓋好等鬆弛,時間大約20分鐘;
7. 排氣,開始做型、加餡料,再等佢鬆弛,打算即刻食既,我放咗20分鐘,之後入焗;打算翌日才焗的,我就在這個時候用保鮮膜包好,放入雪柜;在等鬆弛期間就用180度預熱焗爐;
8. 入焗前掃上蛋汁,我加咗少少芝麻上面,180度焗30分鐘,但要注意,個個焗既焗溫都有唔同,所以自己要看著辦。

suklaic 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

由星期五開始,PCCW條線好慢,唔知係咪地震震到其中一條海底線,所以日日上FB都好慢,我只好用IPHONE的3G上FB!

今日改良咗昨晚整的咖啡包,今次我加入咗朱古力。嘩!一整完,成屋都香哂,依個妹妹仲要食一塊個邊邊,食完仲話要食多塊,咁我明天咪無早餐囉!

197463_10150122941366904_591771903_6279785_7585829_n.jpg 

我依家都會晚上整好先,放係到等佢COOL DOWN,因為覺得早上整好時,係好食,不過好難切,所以都希望晚上可以整到!如果無時間,就先會整一個係麵團的,然後SET一個預定時間做早上的早餐,無法啦,屋企人多,連嫲嫲都欣賞我的麵包,咁只好辛苦少少都無乜問題。其實依家有麵包機都已經唔算辛苦,用手搓的話仲要等就真係悶!

我今晚教咗工人姐姐明天黃昏時SET機整麵團,希望佢成功啦,因為咁樣我可以慳好多時間,返到屋企整唔同味的麵包都得!YEAH!

 

suklaic 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

昨日兩個小朋友俾我帶埋去行山,今日又約咗教會兒童團契去香港公園到玩,晩上仲去咗MORMOR,MORFAR屋企,兩個小朋友俾我舞到佢哋攰哂,尤其是妹妹,返到屋企就話好眼訓,都唔使我叫就走咗上床!真係好!

係電視到見到有關日本的新聞,真係聞者心酸,核電廠仲爆炸,真係唔識講,繼續為日本祈禱!

 

今晚突發奇想,用咖啡整咗個包,明天教會姊妹們就會做我的白老鼠!

196478_10150122665026904_591771903_6277311_3650585_n.jpg 

suklaic 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

睇住電視的畫面,個心就好亂,見到D水夾雜住屋、車、雜物咁衡上岸,真係好嚇人!

天父啊,真的為他們禱告,雖然在歷史方面我不太喜歡日本人,但見到大自然的威力時,真的個心為他們心痛。

試想想,也許有人正在坐火車,預備和家人或愛人見面,但就一個大浪打來而藏身大海。也許一家人坐在私家車內外遊,一個大浪打來,會失去了一個家庭,所以真的好慘,有時真的不明白天父對人的PUNISHMENT為何會這樣做,但見到他們的情境時我又會心軟!求天父安慰他們,讓他們能認識你而得到平安!

suklaic 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

今日要去PRE-TRIP,團契旅行要決定地方,本應我要農曆新年去睇,但只睇得一個地方,所以要快快做咗佢!

上星期已經想去,但係俾GOOGLE的GPS點咗我去掃管忽,之後有一個以前嶺南的舊學生介紹我用PAPAGO的APPS(好貴呀,成百港元的),為咗要搵到路,咁都要買!

明明未出發前我用依個PAPAGO的APPS係搵到“大棠道”,係地圖的位置是正確的,但入到元朗後,佢係咁叫我向錦田的方向走。初時我都以為係第二條路,點知行行吓,俾我認得石崗軍營,只好將車停在路邊,用PAPAGO再SEARCH一吓!(本來有義工同我去,點知今早她來電臨時家有事,又只好我自己攪點) 原來係要用“大棠荔枝園”先會搵到條路!唉!應該係四十五分鐘就到目的地,但係我就用咗差唔到成兩小時,真係蠢!

依段路係我上網見到好多親子家庭都會去行的,所以俾視障學生都應該唔難。不過就係多梯級,應該唔怕的,佢哋日日係心光行咁多梯級,習慣哂啦!連婷婷都行到(行吓,又坐吓梯級,因為佢唔會叫我抱的) 我哋大約行咗兩小時,不過真係行吓又停吓,所以同心光學生去都應該差唔多的!

IMG_2471.JPG 

IMG_2472.JPG 

IMG_2477.JPG 

IMG_2478.JPG 

IMG_2483.JPG 

IMG_2484.JPG 

IMG_2489.JPG 

IMG_2492.JPG 

IMG_2494.JPG 

IMG_2497.JPG 

suklaic 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

今日雖然係星期日,但係無得返教會,因為我要返工!(傷心ING)

兩年一度的義工日,要做做做,不過真係好亂,某人CO ORDINATE得唔好,又唔聽別人的意見,所以一如我所料,悶!

好彩我有兩個開心果係身邊,阿仔同阿女都話要跟我返工,目的就梗係去四樓玩,同埋有大地方去放車!佢哋有佢哋玩,我有我做嘢,茶點先會合!

放工後,我雙腳攰到斷咗,卓希話要跟老公去嫲嫲到食飯,我就車佢哋去,然後自己一個人返屋企!洗白白,執下屋企的嘢,煮麵食,到我可以坐下來時,佢哋又返屋企啦!

雙腳好似唔係屬於我咁,攰到無哂力,只係用意志力嚟叫佢行咋!

suklaic 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

早上一大清早,就被阿仔吵醒,原因只有一個,就係去佐敦谷到放車!唉!

學完普通話後,十一點便出發!(係啦!十一點先出發,晨早就叫我哋起身,同佢做功課,食早餐,仲話要睇電視,我哋仲忙過返工!)

今日天氣有太凍,而佐敦谷話明係谷,風就自然大好多!唔使一小時我哋已經走人!

然後,無乜嘢做的機會下,我提議去一去元朗大棠自然教育徑。如果去咗一次後,星期五我同義工去的時候就會識路,同容易D,二嚟就當係家庭活動。但係我哋一家迷失咗係元朗,想去大棠郊野公園,點知IPHONE的GPS點咗我哋去屯門,然後去咗掃管忽,跟著上咗無乜人的山!係地圖到睇,佢係無帶錯,因為真的係連著,不過實際係架車未必爬到過個山,所以後來都係調頭原路走人!

其實係地圖到睇,個GPS真係無錯的,不過................唉!攰到我呀,仲要俾隔離個個串我無做到功課!有做定功課的時候又無讚我,今次我都有做,但係網上無去依個地方的資料,問親人,人人都講唔到我知,真係好難做,返到屋企,成肚氣,走咗上床到靜思!當中我都有打電話問人,但係一嚟我楂緊車,二嚟一去到D我唔識的地方時,迷失係會令我好忟,無心機,返屋企!

suklaic 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

今天雖然是星期五,但沒停的工作,做到令我喘不過氣來!幸好,今天返晏,送了婷婷妹妹返學後,我便開始返工的路程,在地鐵內打給卓希一個同學的媽媽閒聊,原來她在太子,我便在太子下車。請她陪我去幫心光買假花(聖壇用),我從未試過買得咁開心,太好了,可以在三月前做咗依樣嘢,因為如果唔係佢陪我去買的話,我一定早早就走返心光工作!

今天晚上約了一班好朋友,大家好開心,我特別開心,因為成家人一齊去同佢哋食飯,難得連老公都肯去!成餐飯,都係好開心,笑都笑爆肚,如果唔係兩個小朋友眼訓的話,我都唔會捨得走住!朋友,多謝你們!

suklaic 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

 依架麵包機真係好好玩,我昨晚好似係瑞典整BULLA咁,係咁卷D朱古力入去,今早起身放入焗爐,連老公都話好味道!YEAH!

184342_10150114805961904_591771903_6212296_6790397_n.jpg

仲有我其他的傑作:

超軟包

189467_10150114036936904_591771903_6205067_1254696_n.jpg 

到目前為止我的至愛:蜜糖麵包

183212_10150113840986904_591771903_6202561_1365441_n.jpg 

suklaic 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

依幾日都係到玩麵包機,真係好好玩,放哂材料落去就得!

今晚係網上找到依個資料,希望日後有得用得著!

Cake Joy
地址:香港灣仔莊士敦道 120 號宜興大廈 17 樓
電話:2167 8081           2167 8081     
營業時間︰12:00nn-8:00pm(星期一至六),星期日及公眾假期休息
網址:http://www.cakenjoy.com.hk

二德惠(香港店)
地址:灣仔洛克道114-120號嘉洛商業大廈9字樓(灣仔地鐵站C出口轉左)
電話:8111 3090            8111 3090     
營業時間:12:00nn-8:00pm(星期一至五),12:00nn-6:00pm(星期六),星期日及公眾假期休息
網址:http://www.twinsco.com/

By Joanne Stylish Baking
地址:銅鑼灣軒尼詩道427-429號張寶慶大廈五樓(灣仔消防局側)
電話:2833 2066               2833 2066       
營業時間︰11:00am-6:30pm(星期二至五),11:00am-4:00pm(星期六及日),星期一及公眾假期休息
網址:http://www.byjoanne.com.hk

心甜烘焙材料專門店
地址:銅鑼灣怡和街22號18樓1802室
電話:2882 7188               2882 7188      
營業時間︰11:00am-8:00pm (星期一至六),12:00nn-06:00pm (星期日)
網址:http://www.sweetiebaking.com

1 week learning studio
地址:銅鑼灣怡和街56-58號新基商業中心6樓(近麥當勞大廈,商務書局對面)
電話:2577 1098              2577 1098      
營業時間:11:00am-10:00pm(星期一至日)
網址:http://www.1week.com.hk

U can cake ice cream gallery
地址:鰂魚涌華蘭路20號華蘭中心7樓701室
電話:2572 0109              2572 0109      
營業時間︰去前請打電話查詢
網址:http://www.icecreamgallery.com.hk/index.htm

*****************************************************
Kowloon

Best Kitchen包餅教室
地址:尖沙咀彌敦道83-97號華源大廈3樓C2室(鴻星酒家直入四號電梯)
電話:2368 9389              2368 9389      
營業時間︰11:00am-9:00pm
網址:http://www.best-kitchen.net/

Cake 1 Cake Company
地址:九龍旺角西洋菜街1A-1K百寶利商業中心9字樓8-11室
電話:2311 3411               2311 3411      
營業時間︰11:00am-8:00pm(星期一至六),12:00pm-6:00pm(星期日及公眾假期)
網址:http://www.cake1cake.com.hk

Goodies Cake
地址:油麻地彌敦道515-517號好收成商業大廈11-12樓(油麻地地鐵站B1出口轉右)
電話:2780 9198               2780 9198      
營業時間︰10:00am-10:00pm(星期日至五)
網址:www.goodiescake.com

The Chef
地址:九龍彌敦道498-500號泰盛商業大廈2001室(油麻地地鐵站C出口對面)
營業時間:10am-8pm(星期一至六)
電話:2332 2038               2332 2038      
網址:http://shop.thechef.com.hk

二德惠(油麻地店)
地址:油麻地上海街395-397號安業商業大廈10字樓(油麻地地鐵站A1出口,前行至上海街轉右。)
電話:8111 3080              8111 3080      
營業時間︰12:00nn-8:00pm(星期二至五),12:00nn-6:00pm(星期六、日及公眾假期),星期一休息
網址:http://www.twinsco.com

人氣食譜
地址:佐敦上海街 12-14 號,興利商業大廈 4 樓 A 室。 (佐敦MTR'D'出口,沿柯士甸道行至上海街,即香港童軍中心對面)
營業時間:7:30pm-9:00pm(一至五),3:00pm-5:00pm(星期六),逢星期二休息
電話:2375 3312               2375 3312      
網址:http://www.chefsrecipe.net/

Cakes Library
地址:旺角彌敦道582-592號信和中心14樓1402B室
電話:3188 5234             3188 5234      
營業時間:12:00nn-8:00pm
網址:http://www.cakeslibrary.com

Sweet Forest
地址:九龍灣宏開道13號景發工業中心 8 樓 12室
電話: 2243 5254              2243 5254      
營業時間:11:00am-10:00pm
網址:http://www.sweetforest.com.hk/home.html

黑森林蛋糕甜品專門店
地址:紅磡黄埔花園12期場B1地庫95A店(黃埔百佳超級市場)
電話:21872866
營業時間︰11:00am-9:00pm(星期二至六、日),星期一休息
網址:http://www.neroforest.com

Baking Warehouse
地址:觀塘開源道72-80號溢財中心4樓E,F室(觀塘廣場右面大廈)
電話:2172 6916              2172 6916      
營業時間:10:00am-7:00pm(星期一至三),10:00am-8:00pm(星期四至五),10:00am-4:00pm(星期六),星期日及公眾假期休息
網址:http://www.bakingwarehouse.com/2004-04/address.asp

朝日廚房
地址:青山道680號時裕中心8樓H室(荔枝角地鐵站C出口,香港工業中心對面)
電話:2307 5100               2307 5100     
營業時間:11:00am-7:30pm(星期一至六),12:00nn-6:00pm(星期日及公眾假期)
網址:http://www.giuskitchen.com/

*****************************************************
New Territories

Cake DIY
地址:新界火炭坳背灣街30-32號華懋華耀工業中心11樓4室(火炭站D出口直行)
電話:2427 7799               2427 7799      
營業時間:每日營業時間不同,請上網查詢
網址:http://www.cakediy.com/index.htm

Cake for friends糕朋滿座
地址:沙田大圍美田路海福花園商場8號地下
電話:2605 6282               2605 6282      
營業時間:11:00am-9:00pm(一至六),12:00nn-7:00pm(星期日及公眾假期)
網址:http://www.cake4friends.com/

橘子烘焙專門店
地址︰荃灣南豐中心7樓738室 (荃灣地鐵站A出口)
電話︰2499 2281               2499 2281      
營業時間︰11:00am-8:30pm(星期一至六),11:00am-6:00pm(星期日及公眾假期)
網址:http://www.orangebakingstore.com/

Oven Ready蛋糕教室及材料零售
地址:荃灣沙咀道246號3樓(戴麟趾夫人分科診療所對面)
電話:3145 0036              3145 0036      
營業時間:12:00nn-8:00pm(星期一至六),2:00pm-6:00pm(星期日)
網址:http://www.ovenready.biz

紅草莓蛋糕材料專門店
地址:屯門新墟新青街1号務本樓2/F C室(輕鐵蔡意橋站,即裕記對面2樓, 吉野家後面)
電話: 3177 0452               3177 0452  , 6498 6626               6498 6626      
營業時間:去前請打電話查詢
網址:http://www.berrycake.com/

甜餅屋
地址:屯門石排頭路德雅工業中心, 15/F
電話:2468 3081              2468 3081      
網址:www.sweetcake-hk.com
營業時間:去前請打電話查詢


樂焙烘焙材料專門店
地址:元朗安興街安良里5號好悅洋樓地下(足球場對面)
電話: 2443 3440               2443 3440      
營業時間:10:00am-10:00pm(星期一至星期六),10:00am-7:00pm(星期日、公眾假期),星期二休息
網址:http://www.YL.hk/cookfun

suklaic 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()